sreda, 24. december 2008

Še 200 novih Fordov - računalniška verzija

Decembra nas tudi prodajalci in proizvajalci avtomobilov ne pustijo pri miru. Nekateri nam podarjajo 25% avtomobila, 5000 € popusta,... Najbolj agresiven se mi zdi Opel, ki ima največ reklam - kljub najbolj neugodnem položaju med nemškimi proizvajalci, ali pa ravno zaradi tega.

Najbolj pa mi v uho pa sede Fordova pesmica: "300 novih Fordov, z opremo res bogatih,...". Čez nekaj dni so jo malce spremenili:

Še 200 novih Fordov, z opremo res bogatih, bomo pripeljali po res ugodni ceni. Ko boste ugotovili ponudba je res krasna, se boste odpeljali v odličnem Fordu. Še 199 Fordov ......

Oglas je Fordu pač uspel. Hitro pade v uho in o njem se precej govori, kar je pač bistvo vsakega oglasa. Tudi sam sem se že večkrat ujel, kako si pojem tole pesmico! Zdaj še Živa včasih pritegne zraven.

Ob tej reklami se vedno spomnim tudi računalniške verzije pesmice, ki gre v originalu nekako takole:

100 little bugs in the code, debug one, recompile, 101 little bugs in the code 101 little bugs in the code, debug one, recompile, 102 little bugs in the code ....

Med tem, ko bo Fordov vsaj glede na pesem enkrat zmanjkalo, pa smo zdaj vsaj razčistili, zakaj računalniški programi niso nikoli brez napak!

Povezane objave:



Ni komentarjev:

Objavite komentar