sreda, 24. december 2008

Obeta se nam še ena apokalipsa

December je mesec, ko večina ljudi potegne črto in razmisli o dogodkih iztekajočega se leta. Nekateri s(m)o z njim zadovoljni bolj, drugi manj, nekateri bi pa najraje vse skupaj čim hitreje pozabili. 

Še več se nas ukvarja z mislimi na prihajajoče leto, za katero nam itak že en mesec vsi govorijo, da bo najtežje v zadnjih 20-ih letih. Obljubljajo nam masovna odpuščanja delavcev, nekateri (med njimi tudi predsednik vlade Borut Pahor) svarijo tudi pred dogodki, kot smo jim bili priča v Franciji in Islandiji ali pa smo jim še vedno v Grčiji. 

Tudi obljube, kot so "shujšala bom 10 kil", "prenehal bom s kajenjem", "pretekel bom maraton", "šefa bom poslal v tri krasne",... največkrat slišimo ravno ob koncu leta.

V tem času se mnogo pogosteje kot med letom oglašajo tudi razni šarlatani, ki imajo jajca napovedati dogodke v bližnji in malce manj bližnji prihodnosti. V stekleni krogli vidijo že spet nosečo Angelino, zmago Murkoja na Evroviziji, zavaljenega Pahorja brez mejkapa,... in (itak) apokalipso oz. konec sveta.

Albrecht Dürer - Štirje jezdeci apokalipse (Vir: Wikipedia)

Albrecht Dürer - Štirje jezdeci apokalipse (Vir: Wikipedia)

Naslednja apokalipsa je tako napovedana za 21. december 2012. Z drugimi besedami - sveta bo (spet) konec! Ta datum namreč velja za zadnji dan po majevskem koledarju, kar po besedah nekaterih vizionarjev pomeni siguren konec sveta. Baje pa je tako napovedal tudi majevski vizionar, katerega prerokbe od prihoda konkvistadorjev do Hitlerja so se vse po vrsti uresničile.  

Tudi v prerokbah najbolj znanega preroka - Nostradamusa se novodobni "preroki" zelo radi sklicujejo pri napovedovanju prihodnosti. Živ svet pa nikjer ne omeni, da je Nostradamus zaradi inkvizicije bil primoran svoje stihe zelo zakamuflirati in premešati med sabo. In da so vse "prerokbe" pravzaprav veljale za nazaj. Najprej se je nekaj zgodilo, šele po dogodku pa se je kak pametnjakovič spomnil Nostradamusa in dogodek skušal povezati z njegovim nejasnim opisom. "Svet bo potoval v trenutku" naj bi tako bila prerokba za televizija, radio, telefon, s "človek bo potoval prek gora" je "napovedal" predore,...  To, da je povsem jasno napovedal konec sveta za leto 1820, seveda nobeden ne omeni. 

Nostradamusov portret, avtor Aimé de Lemud (Vir: Wikimedia)

Nostradamusov portret, avtor Aimé de Lemud (Vir: Wikimedia)

Naslovna stran Nostradamusovih Prerokb (Vir: Wikimedia)Naslovna stran Nostradamusovih Prerokb (Vir: Wikimedia)

Mnogokrat pa so interpretatorji njegovih del po dogodku tudi spreminjali njihovo vsebino, da je ustrezala dogodku.

Če pustimo Nostradamusa ob strani, bi moral biti konec sveta samo v tem tisočletju že vsaj 10-krat. Od leta 2000, (računalničarsko "šparanje" pri uporabi letnice bi moralo sprožiti vsaj nekaj ruskih jedrskih raket, pa tudi če leto 2000 delimo s 3 dobimo "satanovih" 666.6666666666...), nato 5. maja 2000 (vsi planeti naj bi bili poravnani), pa do letošnjega 17. aprila (tale konec sveta bi se moral začeti kje drugje, kot v Ameriki) in črne luknje, ki naj bi nastala in nas vse požrla z zagonom velikega hadronskega trkalnika v CERN-u.

Kaj se je zgodilo? Nič!  

Zanimiva pa je tudi stran z več kot 200 napovedmi konca sveta, od leta 44 pa do 14. septembra 2047 ob 3:28 zjutraj po angleškem času! 

Ob vsem tem lahko rečem le, da je konec sveta bil že tolikokrat, da je res čudno, da svet še vedno stoji! 

Zato sam vsem "Nostradamusom" navkljub in pri polni zavesti napovedujem, da si bom pri živem telesu odgriznil levo jajce in ga surovega požrl, če na Zemlji 22. decembra 2012 ne bo vzšlo Sonce! POP TV pa bo mojo predstavo v živo predvajalo v HD tehniki v najbolj udarnem terminu 24.ur - namesto raztrganih iraških žrtev.

Povezane objave:



3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Ja tole s koncem sveta je kr nekj... če bo pa res konc sveta, bo pa pač konc. Vsega je enkrat konc in ne smemo se preveč sekirat. Glede teh napovedovalcev pa... Še vremena ne znajo napovedat bodo pa konc sveta

En Kovač pravi ...

Ob vsej današnji tehniki so napovedovalci pri vremenu še najmanj zmotljivi.

Predvidet dva dni prihodnosti na borzi pa že nobeden ne zmore. Sploh ne v času recesije, ko itak vsi zakoni odpovejo.

Mogoče se bomo ljudje kdaj med sabo pobili ali nas bo pobil kakšen zahrbten neozdravljiv virus. Čeprav izumrtje človeka ne pomeni konec sveta, ampak je pravzaprav blagor za preostanek sveta.

Sicer pa si nobeden ne želi 100% vnaprejšnje napovedi konca sveta. Si predstavljaš kaos, ki bi nastal? Vsi bi zapuščali službe, pokradli vse, kar je možno,...

Anonimni pravi ...

To se že sedaj ljudje vedno bolj nagibajo k temu. Drgač bo pa človek uničil samega sebe, narava bo naredila selekcijo kdo bo ostal, ker smo mi tudi narava je odvisno od posameznika ali bo ostal ali se bo šel pobijat za denar da bo lahko vozil novega BMW-ja, se pravi za udobje ki ga pravzaprav ne rabi.

Objavite komentar