sobota, 27. december 2008

Ekološko antihomoseksualni Urbi et orbi

Corpus Christi - Jezus kot gej (Vir: http://www.ramin.com.au) Da sama homoseksualnost ni greh, je pa greh homoseksualno dejanje, smo bili te dni poučeni s strani papeža. To, da cerkev odločno nasprotuje homoseksualnim porokam, je nekako še moč razumeti. Istospolna partnerja pač težko spočneta otroka, za kar je spolnost po cerkvenih nazorih edino dovoljena. Cerkev pa je pač znana po tem, da se vedno (pre)dolgo oklepa zastarelih načel.

Papež homoseksualnost označuje za "deviacijo, nepravilnost in rano", ki jo je potrebno ozdraviti, kot prehlad! Vsak dan zjutraj pred jedjo eno tabletko, pa malce čaja z limono!? 

Da s takimi besedami podžiga nestrpnost, v tem primeru do istospolno usmerjenih, hkrati pa jih še žali, se mu ne zdi nič narobe. Mogoče bi se moral spomniti, da je nestrpnost tudi greh. Prav tako širjenje nestrpnosti. Razen sicer številnih protestov proti omenjenemu nagovoru vatikanski kuriji kakšne omembe vredne obsodbe s strani svetovnih pomembnežev ni bilo. Vsi so se nekako distancirali od te izjave in kot da čakajo, da se dvignjen prah po njej poleže. Cerkev je očitno preveč pomemben partner večine zahodnih "demokracij" in se z njo kot tako pač ni dobro bosti. 

Corpus Christi - Jezus kot gej (Foto: Ken Jacques)

Corpus Christi - Jezus kot gej (Foto: Ken Jacques)

Verjetno bi bil popolnoma drugačen odziv teh istih pomembnežev na enako izjavo, če bi prišla od kakšne osovražene in manj pomembne osebe. Če bi kaj podobnega izustil Ahmedinedžad in grozil z zdravstveno oskrbo za geje in lezbijke, bi takoj postal še enkrat bolj osovražen, pod prejšnjim režimom najbolj demokratične dežele, pa bi se le-ta samo preselila iz sosednje dežele v Iran.

Ob izjavah njegovega namestnika na zemlji, bi moralo biti Boga pošteno sram, ali ga vsaj pošteno skrbeti! Resno bi moral razmisliti o zamenjavi svojega prav tako nezmotljivega namestnika ali celo o odstopu zaradi objektivne odgovornosti. Vsi omenjeni "bolniki" so namreč nastali po božjem načrtu, tako kot vsi preostali ljudje. Bog pa je seveda že v osnovi nezmotljiv, torej teh 140 milijonov ljudi, kolikor bi jih naj na zemlji bilo, ne more biti napaka! Papež pa zdaj v teh ljudeh vidi resen problem, primerljiv z uničevanjem tropskega gozda. 

Corpus Christi - Jezus kot gej (Vir: http://www.blogoye.org/gayserbia) Corpus Christi - Jezus kot gej (Vir: http://www.blogoye.org/gayserbia)

Ker sta oba nezmotljiva v nasprotju drug z drugim, tukaj nekaj ne štima. Po logiki (vsaj) eden nima prav! Glede na preteklost božjih namestnikov bi rekel, da je to papež, saj se je njihova nezmotljivost mnogokrat izkazala za, milo rečeno, veliko zmoto. Naj omenim samo Zemljo kot središče vesolja in ravno ploščo, inkvizicijo in podporo "podganji poti" ter številnih ljudeh, ki so bili s strani cerkve mučeni ali ubiti v podkrepitev dokaza "absolutne resnice". Za nekatera dejanja se je cerkev oz. papež tudi opravičil. Za nekatera pa se verjetno še bo.

Med čakanjem na ta opravičila pa vsem, ateistom in verujočim, kristjanom, muslimanom in ljudem vseh ostalih veroizpovedi, belim, črnim, rdečim in rumenim - želim v vseh pogledih prijazno novo leto! Naj bo takšno, kot si ga želite zase in za vse, ki jih imate radi! Tudi, če so enakega spola.

Povezane objave:



Ni komentarjev:

Objavite komentar