četrtek, 4. december 2008

Bacek Jon

Bacek JonRTV Slovenija me je tokrat zelo prijetno presenetila. In to z risanko! Že v nedeljo zjutraj sem še iz postelje z malo gledal Živ-žav. Večino risank itak ne gledam, čeprav jih Živa obožuje. Vmes pa je bila ena, ki me je pritegnila že z uvodno glasbo - "Naš bacek Jon, naš bacek Jon, za tiste, ki ne blejajo je pravi slon,...". 

Mimogrede, to je tudi edini del, ki je sinhroniziran. Drugače bacek in njegovi kolegi govorijo "univerzalni" jezik in ni potrebe po sinhronizaciji. In boljše je tako!

Glavni junak je mala ovca oz. bacek. Bacek Jon! Čeprav najmanjši v čredi, mu ostale ovce slepo sledijo. Mlad in neizkušen bacek pa uspe iz čisto običajnih stvari narediti znanost, v rešitev katere potem vključi celotno čredo in še psa ovčarja povrh, ki mu je največja skrb mirno življenje. Kadar se le da, pa Backu povzročajo težave tudi trije prašiči in "oversized" Shirley, ki svojo volno ne more več sama prenašati naokrog. Lastniku ovac se seveda niti ne sanja, da so njegove ovce vse prej kot normalne.

Risanka, ki v originalu nosi naslov "Shaun the sheep", prihaja iz studia Aardman, ki je za svoje animirane izdelke dobil tudi oskarja. Zadeva na IMDB-ju nosi oceno 8.8!

Na sporedu vsako nedeljo v sklopu Živ-žava in v sredo ob 18:15! Zelo priporočam. Vsem, ne samo otrokom.

Če vas bo risanka zagrabila, pa lahko tudi zapojete.

Naš bacek Jon, naš bacek Jon, za tiste, ki ne blejajo je pravi slon, zapomni si, z njim šale ni! Življenje z njim je kot bonbon. Naš bacek Jon, naš bacek Jon, na vsako lumparijo bacek se spozna. Si razigran? Ne beži stran! Le sem, ker tu je bacek Jon, zablejaj in ne bodi slon!

Povezane objave:



Ni komentarjev:

Objavite komentar