torek, 3. februar 2009

EMA 2009

Zakaj za vraga je potrebno voditeljema sploh kaj duhovičit? Mar se ne da EME speljat brez ene ponesrečene "analize"?

O izvajalcih pa tole.

"Predtekmovalka" Rebeka se spet dere v svojem slogu in fukiš hlačami.

Lea Sirk - a je že kdo slišal za njo? Študira nekje v tujini, sempozabilkježe. Kot da je to pomembno. Peti sicer zna, pesem pa me ne gane.

Čuki - povsem čukovsko. Kdo bi želel kaj takega slišati na Evroviziji, nimam pojma? Živin komentar: "Grdo govorijo, stara baba". 

Quartissimo - neka domača Apokaliptika, ki se skriva za platnom in niti svoje vokalistke noče pokazati. Molim, da je sploh ne bi. Bi vsaj nekaj novega pokazali (oz. ne pokazali). Pa me razočarajo in tudi pička strga platno in pride na plano. Bi pa lahko platno malce bolj napeli, pevkin mikrofon je včasih puščal čudno zavite sence. Pesem pa dobra. 

Omar Naber - a je isto oblečen, kot na prejšnji  EMI? Pa zakaj roker, za kakšnega se ima, spet poje neko pocukrano balado? Ki sicer je, moram priznati, kar dobra. In pohvale, da že kar na EMI poje v angleščini, ne pa kot večina zmagovalcev do zdaj, ki so na EMI peli slovensko, na Evroviziji pa angleško.

Brigita Šuler - ali lahko kar rečem Saška Lendero? Isti grški ritmi in ista oprava. Dekolte super, muzika bljak!

Ne me jugat + Slavko Ivančič - prvi vtis - pantomimik (me zelo spominja na Ježka), muzika pa neka miškulanca Balaševičevih pesmi.

Eva Černe - z globokim dekoltejem stavi na svoj glas?! No, v resnici ima oboje, dekolte definitivno šije Brigitinega, glas pa itak. Pesem med boljšimi. Pa plesalci z hitrimi refleksi :) Živin komentar: "Zakaj strici trepečejo?"

Karmen Stavec - od kdaj ima ona faco od Paris Hilton? Muzika tako tako.

Alya + Rudi - Alya v Madonini opravi, na glavi Kyliejina ruta (le da jo Alya hitro da z glave), na riti pa njen obvezen dodatek. Pleksi steklo zapacano v nulo. Končno nekaj energije na odru.

Bjonde - kombinacija Zmelkoow in Nece Falk, kar se besedila tiče. Kar je zelo v redu. Le tisti "Blond pauer" mi nekak ne pače notr. Sranje je le, da na Evroviziji živ svet ne bi razumel kaj pojejo, besedilo je pa edina pozitivna stvar pri tej pesmi.

Samuel Lukas - who the fack is Samuel Lukas and what is he doing here? Spet nekaj uvoženega, z glupo kapo na glavi. A ni neki Enrique ali nekdo od tam imel nekaj podobnega na glavi, pa že tam mi je šlo na kurac? In zakaj sploh odpira usta če poje skoz nos? Besedilo pa kar prosi po inzulinu. 

Nexys - punca je stilsko čisto nasprotje Alye. Vsa v črnem, namesto Alyinega dodatka na riti ima neka (tudi črna) krila na hrbtu. OK, naj ji bo, čeprav bi brez kril zgledala še bolje. Kitare precej nažigajo. Kar v redu vse skupaj. Ampak za boga milega - Planet Nex? Živin komentar: "Kaj si teta misli noge zlomit?" 

Langa + Manca Špik - spet ciganska pesem, kar smo od Lange tudi pričakovali, ampak lanska je bila daleč boljša. Ta mi je pa precej bljak. In zakaj za vraga Manca noče vstati? A si je zlomila nogo? No, ko vstane, postane vse jasno. Ženska ima 2 metra ali pa "langaš" le meter dvajset. Saj me ob pevcu spominja na oddaje ala Springer, ko imajo v gosteh pare ona super bejba - on palček.

Nuška Drašček - isti komad smo pa že slišali na Evroviziji, pa še ta ni nič posebnega.

Dodatek Rebeka + Natalija - oženim obe, Natalijo tudi brez hiše :)

Dodatek Helena + tenorji - OK, tega nisem jaz izdavil: "Helena poje boljše, kot sem mislil."

Super dodatek Dima Bilan - mater, tale Rus bi si pa lahko jajca popraskal doma ali pa vsaj v zaodrju. Ne vem, ali ga tako zelo srbijo jajca, ampak po odru skače kot opica - frizuro ima pa itak, kot kak makaki. Fuj (velja tako za nastop, kot glasbo)!

Moji favoriti: Quartissimo, Omar, Eva Černe, pogojno še Nexys in Alya.

Zmaga: Quartissimo 

Največji poraženci: Langa in Manca Špik - 12 točk z glasovi publike in čista nula žirije. 

Zame negativno presenečenje: Nexys (brez točke) in tudi Eva Černe.

Ne morem pa se izogniti misli, da je žirija spet že vnaprej toliko korigirala rezultate, da tudi z glasovi publike Manca in Langa niso mogli zmagati. Se pa (vsaj enkrat) z izbiro zmagovalca strinjam.

Način glasovanja pa bi po moje morali v prihodnje spremeniti. Ali naj žirija prevzame breme na svoje rame in povsem sama izbere zmagovalca ter nosi krivdo (ali zasluge) za uvrstitev na Evroviziji. Ali pa se naj povsem umakne in naj publika izbere zmagovalca izmed vseh prijavljenih, ne le izmed tistih, ki jih strokovna žirija spusti skozi.

Zdaj pa imam občutek, da bo v primeru uspeha žirija pobrala zasluge (navsezadnje je sama prispevala 12 točk), v primeru neuspeha pa bo lahko brez problema dejala, da bi lahko publika tudi spremenila zmagovalca.

Povezane objave:



Ni komentarjev:

Objavite komentar