četrtek, 5. februar 2009

80-letniki iskana roba med mladenkami

Neodgovornost človeka do narave se kaže na vsakem koraku. Prekomerno izkoriščanje naravnih dobrin, neomejeno izpuščanje škodljivih snovi v ozračje in neodgovorno ravnanje z odpadki so zadeve, ki nam niso ravno v slavo.

Narava nam seveda temu primerno vrača z globalnim segrevanjem, onesnaženim zrakom in zemljo, z oporečno pitno vodo in še čim. Zadnja leta smo tako bili priča množičnemu poginu čebel, ne le pri nas, ampak po celem svetu. Nekateri strokovnjaki so prepričani, da je za pogin čebel kriva pretirana ali neustrezna uporaba pesticidov. Pesticidi so tudi vzrok za vedno bolj zastrupljeno hrano. Tako danes zelo težko govorimo o zdravem sadju in zelenjavi.

Narejenih je že ogromno raziskav, ki skušajo povezati obolelost za rakom s pesticidi. Zdaj pa je prišla v javnost tudi raziskava, ki želi dokazati škodljivost pesticidov tudi pri drugih živih bitjih, ne le pri čebelah. Čeprav tudi čebel ne smemo podcenjevati. Že Albert Einstein je dejal, da bo hkrati z zadnjo čebelo z Zemlje izginil tudi človek! Kar najbrž povsem drži, če le malce bolj pomislimo na opraševanje, ki ga brez čebel pri večini rastlin sploh ne bi bilo.

Zdaj so nas mediji začeli opozarjati še na raziskave učinka pesticidov na reprodukcijo človeka in živali, ki so pokazale, da se zaradi pesticidov spolni organi in reprodukcijske zmožnosti (število in kakovost spermijev) pri izpostavljenih osebkih zmanjšujejo!

Ko se (nas) bodo ženske nehale farbat, da velikost ni pomembna in če učinek viagre do takrat ne bo že zvodenel, bomo pri 80-ih letih morda zelo iskana roba med tedanjimi mladenkami, ki jim 5cm ne bo dovolj, ali bodo le želele preizkusiti, kako je bilo včasih? Sterilizirani bomo pa takrat itak že vsi.

Povezane objave:



Ni komentarjev:

Objavite komentar