sreda, 4. februar 2009

S-Budget kaviar in golf palice

Pred nekaj časa so se tudi pri nas pojavile trgovske "blagovne znamke", ki naj bi isto robo (pa vemo, da je ne) prodajale pod drugim imenom in ceneje. Vsi trije največji trgovci pri nas tako pod svojim imenom prodajajo blago, ki "je enako" originalu, le da cenejše. Vsakdo, ki je dovolj zaupal ali pa se mu je razlika v ceni med originalom in "ponaredkom" zdela tega vredna, je pač kupil Lumpijev jogurt ali Tuševe hrenovke, ostali s(m)o kupivali originale. Majhnim proizvajalcem brez priznanih blagovnih znamk je tako prodaja verjetno kaj poskočila, ne predstavljam pa si kakšnega večjega proizvajalca z poznano blagovno znamko, ki bi mu takšno razmerje s trgovcem lahko ustrezalo in so bili vanj bolj kot ne prisiljeni. Kdo pa želi po nižji ceni prodajati enako blago trgovcu, hkrati s tem pa prodati manj blaga svoje uveljavljene blagovne znamke? Razen, če blago le ni povsem enako... A pustimo zdaj to.

Nato so trgovci začeli s prodajo še bolj znižanih izdelkov, pri katerih pa proizvajalec več ni nujno tako uveljavljen, kot pri prejšnjih izdelkih. Budget izdelki ali izdelki za rajo. Med temi izdelki so se večinoma znašle osnovne življenjske potrebščine, od kruha, moke, jajc, testenin, mleka in kar je še podobnih nujnih izdelkov. Pač izdelki, ki jih ljudje nujno potrebujemo za preživetje.

A glej ga vraga, pred dnevi ob cesti zagledam Sparov oglas "S-Budget energy drink"!

Foto: Der Shopblogger

Mogoče si kakšen voznik snežnega pluga ponoči in po 20 urah neprestanega dela med čiščenjem snega na naših cestah pomaga z njim in potem dobi krila, ki ga lahko celo odnesejo s ceste. Ampak po moji oceni energijski napitki niso ravno nujno potrebni za preživetje! Pa tudi malce dvomim, da sploh delujejo. Vsaj meni par Red bullov še nikoli ni dal kril. Tudi zmešanih s kavo (ko sem jo še pil) ne! Če sem bil mrtvo utrujen, sem spal tudi po litrih kave in Red bulla! Mogoče deluje v povezavi z vodko - ne vem, a sem premalokrat ali samo v premajhnih količinah to preizkusil na sebi (kakšnemu delavcu za snežnim plugom pa take kombinacije vseeno odsvetujem).

V glavnem, meni kombinacija "budget" in "energy drink" nekako ne gresta skupaj. Kaj bo potem še sledilo? S-Budget kaviar? S-budget golf palice? S-budget Mercedes E klase? Ali celo S-budget Falcon? In ko bo vse le še "budget", bo prišlo na vrsto "S-budget - plačaš dva, vzameš tri"?

Povezane objave:



Ni komentarjev:

Objavite komentar