četrtek, 23. april 2009

Vlada bo šparala na naših otrocih in našem zdravju

Dobesedno na kozlanje mi gre. Vzrokov za to pa je nekaj:

  1. grožnja ministra Lukšiča o ukinitvi brezplačnega vrtca za drugega otroka in ukinitvi brezplačne prehrane za dijake
  2. poziv ministra Miklavčiča  k varčevanju pri bolniških, napotnicah in zdravilih
  3. Ministrica Krebsova bo raje "mehko" razporejala delavce v javni upravi in se tega "trdo" držala, namesto, da bi odvečne ljudi odpustila

Torej, varčevali bomo v šolstvu in zdravstvu, dveh stvareh, ki sta bili celo za časa Tita organizirani boljše, kot danes. V javni upravi pa se bodo nekateri še naprej praskali po jajcih in zato dobivali plačo.

Kako to, da Krebsovo skrbi, da bi bilo na Zavodu za zaposlovanje preveč delavcev (to naj bi bil vzrok za neodpuščanje javnih delavcev), ne skrbi pa je, da jih je preveč v javni upravi? In zraven postreže še z bednim izgovorom, da jih moramo isto plačevati, če so na Zavodu ali v službi. Tega izgovora niti otroci (tudi tisti, ki so zaenkrat še brezplačno v vrtcih) ne kupijo! Naj jo samo spomnim, da nadomestilo z Zavoda ni v enakem znesku, kot plača. Da o materialnih stroških (prevoz, malica), ki jo zaposlenim morajo izplačati, na Zavodu pa seveda ne, sploh ne govorim. 

Miklavčiča pa ne brigajo epohalne čakalne vrste v zdravstvu, ne mučijo ga zdravniške podjemne pogodbe, ne za lase privlečena in izplačana dežurstva zdravnikov, niti ne preplačevanje zdravil (samo pri nas je npr. možno, da so generična zdravila nekajkrat dražja od originalov), še manj za desetletja trajajoče in nekajkrat preplačane gradnje naših klinik. Ne, njega skrbi, da ne bi revmatična delavka iz propadajoče Mure, Laboda, LTH-ja,... slučajo dobila kakšen dan bolniške ali kakšno kremo za razbolele in uničene sklepe. 

Le zakaj bi vlado in njihove ministre skrbele omenjene malenkosti? Mnogo lažje, kot pri sebi, je pač varčevati na raji, ki do naslednjih volitev itak vse odpusti in pozabi. Da bo vrgla papir v skrinjico, bo že dovolj zdrava.

P.S. Ministri, sram naj vas bo!

Povezane objave:



3 komentarji:

lala pravi ...

DOBER KOMENTAR!!!

Če lahko samo dodam: VLADA SRAM NAJ VAS BO!!!

AMPAK SLOVENIJO JE MOGOČE VODITI BOLJE?????

ddddd pravi ...

Se strinjam, ministrov je lahko sram, še bolj pa je lahko sram tistih, ki so jih volili.

En Kovač pravi ...

@lala
Prepričan sem, da je Slovenijo mogoče voditi bolje. Težava je le, da do sedaj tega še nihče ni naredil.

@ddddd
Težava je, da imamo pri volitvah na izbiro nekaj kupov gnoja in za enega se je potrebno odločiti. Večina se ne odloča za tisti kup, ki najbolj diši (ga niti ni), ampak se probamo odločiti za tistega, ki (naj)manj smrdi.
No, lahko se ne odločimo tudi za nobenega, še vedno pa bo kljub temu na oblast prišel eden od tistih gnojev.

Objavite komentar