četrtek, 9. april 2009

Križanič ni vedel za Kramarjev milijon?

Našim politikom je zgleda nekaj čisto normalnega, da se delajo idiote in "nekaj ne vejo". Danes je na spisek "nisem vedel" svoje dodal še finančni minister Franc Križanič z izjavo, da ni vedel za izplačilo nagrade nekdanjemu predsedniku uprave NLB Marjanu Kramarju

Kot sem že v prejšnji objavi napisal se mi zdi Kramar le še eden izmed politično nastavljenih grešnih kozlov, ki bo sedaj v zameno za nagrado na svoj hrbet preusmeril gnev ljudstva, ki bi v tem primeru moral biti usmerjen na nadzorni svet, ki je z njim podpisal pogodbo, po kateri je dobil sporni milijon.

Minister je ogorčen zaradi izplačila, za katero ni vedel, kar je sicer lepo od njega - tudi vsi državljani smo ogorčeni. Se mi pa prekleto zdi, da bi moral Križanič biti še kaj več, kot le ogorčen. Navsezadnje je finančni minister vlade in ta, kot predstavnica države, ki je največji lastnik NLB-ja ima v nadzornem svetu NLB tudi največ svojih članov. Ti bi lahko izplačilo tudi preprečili, če drugega ne, pa bi Križanič preko njih vsaj moral izvedeti za izplačilo nagrade. 

Če minister za izplačilo res ni vedel, potem ne vem, kaj sploh še počne na položaju finančnega ministra. Vsak Francelj namreč ve za izplačila nagrad direktorjem v svoji firmi. Seveda pa je med Franceljnom in Francom ena ogromna razlika. Francelj skrbi za svoj denar, finančni minister pa za davkoplačevalskega. In slednjega je mnogo enostavneje razmetavati.

Povezane objave:



Ni komentarjev:

Objavite komentar